Беседка в двора и градината: дизайн и практически съвети

Градинските павилиони (беседки) са най-популярната и функционална декорация на градината и задния двор в продължение на много векове. Под покрива на градинска беседка можете да се скриете от парещото слънце или при дъждовно време, да се оттеглите да прочетете книга или да свършите някаква работа, да пиете безалкохолни напитки и др. Можете да съберете цялото семейство за вечеря или да поканите приятелите си на кафе на чист въздух. Всяка почивка става по-приятна под чуруликане на птици, заобиколена от красив пейзаж, изпълнен с ароматите на природата. Нека да разгледаме някои от популярните видове беседки в двора и градината.

Понастоящем беседките отдавна престанаха да бъдат само леки постройки, предназначени да предпазват хората от слънцето или дъжда, а се превърнаха в истински миниатюрни произведения на архитектурното изкуство.

беседка

снимки: remontbp.com

Внимателно подбран модел на беседка ще преобрази всеки ландшафтен дизайн и ще се превърне в основната му украса.Важно е да вземете предвид материала и стила на изпълнение на основната сграда, както и дизайна на ландшафта на вашата градина, заден двор или вътрешна площ.

Павилиони с каменна пещ

Собствениците на къщи преследват различни цели, като монтират беседка във ваканционно селище или дори на покрива на градска къща, но често освен да се предпазят от времето, мнозина искат функциониращо място за готвене. След като сте поставили каменна пещ или камина, можете да се предпазите от капризите на природата и да се насладите на деликатеси на масата на вечеря директно на чист въздух.

Besedka 2 2
Беседка в задния двор и градината: Дизайн, форма, употреба и практически съвети. Комплекс от беседка и беседки във вътрешния двор на задния двор
беседка

Тази дървена просторна беседка е буквално създадена за отдих, за което свидетелства надписът върху камината. Това е уютен мек ъгъл и малък бар с високи табуретки. Такъв комплект би бил подходящ за семейни събирания през деня и за парти с приятели по-късно.

беседка

Уникалният дизайн на тази беседка от дърво има много хармоничен вид с камина с интересна форма, улични фенери, удобни плетени столове, които пресъздават домашна атмосфера и комфорт.

беседка в градината

Осветление на беседката е важен детайл, за който е по-добре да помислите на етапа на проектиране на конструкцията. Дали ще е голям полилей, лампа или няколко висящи лампи, или може би имитация на гирлянд – има различни варианти. Всичко зависи от вашите идеи, бюджета, размера на беседката и пространството около нея.

пергола в градината

Дизайнът на тази беседка е необичаен във всичко – направена е почти изцяло от камък, само перголата е от дървени греди. Камината също е уникална. Представлява отворена купа с висок комин. Оригиналността на този кът се засилва и от интересните мебели със строга геометрична форма.

Източник

Вижте също

Създайте перфектното място за барбекю

Един от най-привлекателните и забавни начини да се насладим на летния сезон, а понякога и …