Вентилируеми фасади с фиброциментови плоскости Cembrit

Като компания предлагаща материали за окачени вентилируеми фасади с най-високо качество, Вента Груп ЕАД е официален представител за България на един от водещите производители на фибро-циментови продукти в Европа – Cembrit. Използването на фиброцимент при вентилируемите фасади съчетават в себе си както съвременна визия, така и висока степен на изолация, позволяваща намаляване на разходите за енергията. Както знаем, използването на вентилируеми фасади създават условия за естествена вентилация, като също така намаляват драстично влагата по стените и елиминират проблема с конденза, позволявайки на сградата да “диша”.

Внимателно подбраните съставки на фибро-циментовите плоскости Cembrit осигуряват на материала уникална комбинация от лекота, технически характеристики и изключителна здравина. Cembrit имат свойства, които ги правят идеални за проектиране и строителство, където се изисква комбинация между материал с привлекателен външен вид, който да е лек и дълготраен.

Състав на фибро-цимента:

– цимент – микс от варовик и глина;
– PVA-фибри за подсилване – на тях се дължи якостта, гъвкавостта и дълготрайността на материала;
– целулоза – фибри за подсилване;
– пълнител – варовик, рециклиран фиброцилент или силициев диоксид – подпомага за процеса на обработка или добавя желани качества;
– вода.

Фасадните плоскости на Cembrit издържат години, десетилетия, а понякога и векове, изложени на суровата слънчева светлина, големи температурни колебания и безмилостни климатични условия.

Всички фибро-циментови плоскости Cembrit отговарят на най-високите изисквания за пожароустойчивост – А2-s1-d0.

За да Ви помогнат да намерите идеалния продукт за индивидуалния Ви проект или дизайн, фасадните плоскости Cembrit предлагат лесна за използване система за идентификация, улесняваща отличаването на продуктите с различни характеристики.

В допълнение към вариациите на цветове и нюанси, работните характеристики и отличителни черти на фасадните плоскости Cembrit ги разделят на пет групи:

Cembrit Cover

Cembrit Cover е идеалното решение, ако предпочитате силните цветове и смели дизайнерски решения.

Натуралното сиво ядро на фиброцимента е изцяло покрито със слой акрилна боя на водна основа в 26 стандартни Cembrit цвята и възможност за избор от над 2000 NCS®© цвята.

Cembrit Patina

Cembrit Patina има естественa, текстурирана повърхност. Можете да усетите и видите натуралния характер на плоскостта, както и пясъчните линии по повърхността й.

Както сезоните се сменят и годините минават, така и естественото стареене на фиброцимента оставя финни следи по повърхността, а фасадата постепенно ще придобие характерна патина.

Вариациите в цвета на плоскостта ще създадат фасада, която да напомня за историята и живота.

Cembrit Solid

Специфичното при плоскостите Cembrit Solid е, че те са обемно оцветени в същия цвят, както повърхността им.

Това означава, чe ако изберете плоскости от серията Cembrit Solid, за да получите фасада с определен цвят, всяка плоскост ще бъде с този цвят върху всяка нейна част, включително ръбовете и в разпробитите отвори.

Както при Cembrit Cover, Cembrit Solid също може да се произведе в над 2000 NCS®© цвята.

Cembrit Transparent

Фасадните плоскости Cembrit Transparent са обемно оцветени в сърцевината, а повърхността им е с прозрачно покритие.

Добавеният цвят в сърцевината придава дълбочина и характер на плоскостта.

Изключително издръжливото прозрачно покритие защитава плоскостта и осигурява нейната гладкост и дълъг експлоатационен живот.

Cembrit Construction

Cembrit Construction е сурова, нетретирана плоскост, при която се откроява автентичния вид на фиброцимента. Този тип плоскости намират приложение в обекти, където се търси естествен и груб характер.  Тъй като Construction е естествен материал, може да възникнат различия в нюанса както между отделните плоскости, така и в самата плоскост, което само може да подсили индивудуалността на този тип материал.

Източник

Вижте също

HPL компакт ламинат плоскости за фасади и интериори

Независимо дали става въпрос за фасади и интериори или мебели и обзавеждане, FunderMax винаги се намира на …