Защитно фолио на Spraylat International Ltd

Всяка година в глобален мащаб хиляди инвеститорски и строителни компании плащат допълнително милиони евро за поправка или подмяна на различни детайли, участващи в изграждането на дадени обекти. В резултат на това се губи ценно време и ресурси в установяване на причината, организиране на поправката/подмяната на детайлите, допълнителните логистични процеси и последващи забавяния.

Такива събития настъпват най-често след грубия строеж, по време на монтажните и довършителни работи и засягат фасадни елементи, остъкляване, подови настилки, както и други лесно „нараними“ повърхности.

Protectapeel
Protectapeel

В тази връзка Британската компания Spraylat International Ltd представи на пазара своя нов продукт . Предназначението му е да предпазва различни видове непорести повърхности на открито и закрито по време на строителните дейности.

Продуктът се нанася ръчно (с бояджийски валяк) или машинно (с пистолет за боядисване). Образува се защитен слой, който предпазва повърхността от механични наранявания, мръсотия, лепила, мазилки, бои и др. След приключване на строителните дейности образувалият се защитен слой се отстранява лесно на ръка или чрез измиване под налягане.

Protectapeel намира широко приложение в стъкларството, производството на дограми, бояджийските процеси и довършителните работи. Много от детайлите могат да се обработят с Protectapeel още в заводите преди транспортирането им, други могат да се обработят и на самите обекти.

Protectapeel

В България продуктът се предлага от Меезенбург България ООД и е в две разновидности:
– Protectapeel – Glasstrip Advanced – за стъклени повърхности, PVC профили и первази, със срок на годност при външни метеорологични условия 12 месеца;
– Protectapeel – Multisurface – за повечето непорести повърхности на закрито като: душ вани и корита, кухненски шкафове и плотове, плочки и дори подове. Със срок на годност при вътрешни употреба 24 месеца.https://www.youtube.com/embed/KiBhtdRKImM?feature=oembed&wmode=opaque

За повече информация – Меезенбург.
Източник

Вижте също

Иновативно течно фолио за временна защита на повърхности

През последното десетилетие в много страни особено във Великобритания, САЩ, Австралия и страните от Европейския …