Здравословен дом с ROCKWOOL

Здравето ни зависи от средата, в която живеем. Личните ни усилия са ценни на глобално ниво, но са още по-важни, когато трябва да се погрижим за собствения си дом. ETICS – външните топлоизолационни композитни системи с каменна вата от ROCKWOOL

Времето – малка дума, но с голямо значение за здравословния начин на живот. Времето, което отделяме за здравословни занимания. Времето, което прекарваме навън – което, между другото е средно под 10%. Времето, което отделяме, за да планираме дома си. Всички знаем, че добре построеният и обзаведен дом осигурява значителна част от благосъстоянието на човека. В тази статия искаме да ви спестим време при проучването на най-подходящите материали, с които да санирате или построите новия си дом, за да го направите едно истинско здравословно и приятно място за живот. Кои са основните фактори, на които трябва да обърнете внимание.

Светлината

Количеството естествена светлина, която получаваме всеки ден е от съществено значение за здравето на човека. Съществува, например, пряка връзка между излагането на естествена светлина през деня и добрият нощен сън. Практически това означава, че трябва да намерим най-ефективния начин да доставим естествена светлина в домовете си. Монтаж на повече и по-големи прозорци е едно от решенията, светоотразяващи цветове и панели на стаите и таваните го допълва. По-големите прозорци, обаче обикновено означават и по-големи сметки за отоплени или охлаждане. За да ги избегнете ще ви трябва и качествена изолация.

Изолацията

Твърде горещо? Прекалено студено? Въпреки, че всеки човек има собствени изисквания за най-добра околна температура, диапазонът като цяло не е особено голям. Световната здравна организация поставя 18°С като долна граница на здравословната температура у дома. Прекалено топлите помещения пък могат да доведат до загуба на концентрация и продуктивност. Това поставя големи изисквания при избора на добра изолация за саниране и при строителство на нови сгради.

Каменната вата е отличен изолационен материал, който може да реши и двата проблема описани по-горе. В тази статия насочваме вниманието си към външните топлоизолационни композитни системи (ETICS), но изолацията на дома не завършва само с фасадата. Когато санирате – не пропускайте да се погрижите и за покрива, вътрешните стени, таваните и подовете.

ETICS – външните топлоизолационни композитни системи с каменна вата от ROCKWOOL

ETICS e компактно многослойно изолационно решение, предназначено да подобри енергийната ефективност както на нови, така и на съществуващи сгради. Системата изолира вертикалната обвивка на сграда – фасадата – независимо дали става дума за самостоятелна къща или цял жилищен блок. Изолация за измазани фасади ETICS

Защо да изберете ETICS и каменна вата за изолация на фасадата?

Непрекъснатата външна изолация подобрява топлинните характеристики и намалява топлинните мостове, като съхранява топлината в стените, за да създаде по-комфортна среда за живот. Използването ѝ при санирането на блокове например позволява подобряването на енергийната ефективност, а от там и намаляването на сметките, за всички обитатели. Освен това каменната вата има висока устойчивост на температурни промени и веднъж монтирана се очаква тя да запази своята производителност през целия период на експлоатация на сградата, което ще спести разходи по подмяната и поддръжката на фасадата. Не на последно място, монтажът на топлоизолационни композитни системи не изисква от обитателите на сградата да я напуснат за определен срок от време.

Няколко основни стъпки при монтаж на каменна вата

На първо място изчислете внимателно какво количество материали ще ви бъде необходим. Преди да започнете проверете дали има необходимост прозорците в жилището да бъдат ремонтирани или подменени с нови. Това ще отговори от една страна на нуждите от повече светлина у дома и от друга ще осигури постигането на херметично свързване на изолационната система с прозорците. За финал не пропускайте да се поинтересувате от времето по време на самата инсталация. В случай на дъжд каменната вата няма да се повреди, но трябва да изсъхне добре преди да се монтира и да се положат мазилките.

Вижте повече за външните топлоизолационни композитни системи с каменна вата от ROCKWOOL в горния линк и вземете своята ценова оферта от нашите дистрибутори тук: Услуга за офериране

Източник

Вижте също

Шумоизолирани подвижни стени Optimal

Компанията Optimal е създадена през 1994 година и понастоящем е най-големият доставчик на мобилни системи в Полша. …