Здравословен климат с решенията на Schüco

За да осигури високо качество на въздуха в помещенията, Алукьонигщал комбинира две решения на Schüco, за да създаде хибридна концепция за вентилация, представляваща механична вентилация с рекуперация на топлина и естествена вентилация.

Здравословният климат в помещенията с ниска концентрация на CO2 е особено важен в училища, детски градини, жилищни сгради и офиси.

Свеж въздух дори при затворени прозорци

Децентрализираната вентилационна система Schüco VentoTherm Twist позволява контролиран въздухообмен, съобразен със спецификата на помещението дори при затворен прозорец. В системата Schüco Vento Therm Twist е вграден специален рекуператор. От една страна, когато използваният въздух в помещението се извежда навън, той минава през рекуператора и устройството отнема от топлината. От друга страна, външният въздух, колкото и студен да е, преминава през същия този рекуператор, загрява се посредством топлината от вече изведения въздух и се подава към вътрешността на помещението във филтрирана форма. Това предотвратява течението и риска от простуда, особено през студените и влажни месеци. Автоматичният режим със сензорно управление вентилира в зависимост от концентрацията на CO2 в помещението. Независимо дали става въпрос за ново строителство или за реновиране, Schüco VentoTherm Twist може да се интегрира гъвкаво във всички стандартни алуминиеви и пластмасови прозоречни системи на Schüco.

Автоматизирана вентилация благодарение на интелигентен обков

Schüco

Технологията за задвижване Schüco DriveTec за повърхностен монтаж и тази със скрит монтаж – Schüco TipTronic SimplySmart са две автоматизирани системи за задвижване, позволяващи постигане на здравословен вътрешен климат в класни стаи и офисни помещения. И при двете технологии за задвижване окачените странично и на долна хоризонтална ос прозорци могат да се отварят под ъгъл до 60° и с отваряема ширина до 800 мм за по-голям комфорт при ежедневна вентилация. Особено практично: безконтактното управление предотвратява предаването на микроби и вируси чрез дръжките на прозорците. Контролираната времева вентилация може да се управлява чрез мобилни устройства, а интелигентното свързване в мрежа към сградната автоматизация предотвратява отваряне по време на дъжд или буря.

Повече информация за системите можете да откриете на сайта на Алукьонигщал.

Източник

Вижте също

Инверторен климатик

Разликите между инверторен и обикновен климатик

Как работи компресора при инверторните и обикновенните климатици? Една от най-съществените разлики при обикновените и инверторните …