Иновативно течно фолио за временна защита на повърхности

През последното десетилетие в много страни особено във Великобритания, САЩ, Австралия и страните от Европейския съюз отлепящите се защитни покривни фолиа започнаха да се предпочитат пред традиционните методи за защита.

Коруфлекс е незапалимо защитно фолио на водна основа, което не съдържа токсични химикали. Нивото на защита се определя от количеството и дебелината на нанесения слой. По-дебелото защитно покритие осигурява по-добра защита. След премахване на покритието не остават абсолютно никакви следи по повърхността.

Към днешна дата Коруфлекс е най-иновативният продукт за временна защита на различни повърхности.

Приложение на течното защитно фолио Коруфлекс

Коруфлекс се нанася върху боядисани, небоядисани, вертикални и хоризонтални повърхности за временна защита при строителни или ремонтни дейности. Защитното фолио е изключително подходящо за приложение върху алуминиеви, стъклени, мраморни или гранитни повърхности, керамика, повърхности с епоксидно покритие и други. Коруфлекс осигурява изключителна сигурност и защита. Предпазва повърхностите от драскотини, замърсявания, изгаряне при заваряване, вода, влажност, корозия и други често срещани щети в практиката.

Защита на повърхността в три лесни стъпки

Коруфлекс не се разрежда с вода или разредител. Ефикасно защитава от наранявания и замърсявания както стъкло, така и алуминиеви, стъклени, мраморни или гранитни повърхности. Нанася се с безвъздушен пистолет, валяк или четка.

Коруфлекс се нанася със стандартен валяк с 5-милиметров косъм, който се използва за нормални бои на водна основа или с широка четка с тънък косъм. От съществено значение е дебелината на нанасяне. Препоръчително е тя да е най-малко 200 микрона. Нанася се втори слой, ако е необходима защита при тежки състояния. При приложения с въздушен пистолет, се използва пистолет с накрайник с отвор 2,8 мм, налягане на въздуха – 4,5 бара.

В зависимост от външната температура, Коруфлекс изсъхва за 30 до 120 минути. При по-ниски температури, времето за изсъхване е по-дълго, защото защитното фолио е на водна основа.

Коруфлекс се отлепва от повърхността с лекота след приключване на всички работни процеси. Не се накъсва и оставя след себе си безупречно чиста повърхност – без наранявания, замърсявания и отпечатъци. Отлепването започва от оформения ръб. Течното защитно фолио може да бъде отстранено и с воден пистолет под налягане. С Коруфлекс разходите, свързани с почистване и привеждане на повърхността в безупречно състояние след приключване на довършителните дейности и ремонти, ще останат в миналото. Премахването на Коруфлекс се извършва при температури в диапазона от 8°C до 30°C.

Защо Коруфлекс е най-иновативният продукт за защита на повърхности?

Коруфлекс се нанася върху всякакви боядисани и стъклени повърхности. Фолиото е устойчиво на различни бои. Благоприятно е за околната среда и не оказва влияние върху човешкото здраве.

С Коруфлекс ще намалите значително както щетите при строеж и транспорт, така и разходите, свързани с ремонт и почистване. Само в онлайн магазина на Аксес Новело може да откриете висококачественото течно защитно фолио. Разходна норма при двойно пръскане, със средна дебелина на сухото фолио 0,35 мм – 1 кг. покрива 4 – 5 квадратни метра. Трайността на покритието при външни условия е 12 месеца, при вътрешна употреба – 18 месеца. Препоръчително е продуктът да не се прилага при температури под 5°C. Инструментите за пръскане трябва да бъдат напълно чисти. Изплакват се веднъж във вода. При употребата на Коруфлекс е задължително да се избягва контакт с очите. При контакт, почистете очите си с вода. Правилното съхранение на фолиото се свежда единствено до предпазване от замръзване.

За контакт и повече информация – Аксес Новело.

Източник

Вижте също

Защитно фолио на Spraylat International Ltd

Всяка година в глобален мащаб хиляди инвеститорски и строителни компании плащат допълнително милиони евро за …