Мултипор

Контролирай микроклимата у дома с Multipor

Продуктът регулира топлината през зимните месеци и прохладността през лятото

1. Минералните топлоизолационни плочи Multipor

При създаване, ремонт или преустройство на сграда енергийната ефективност е основен приоритет в днешно време. Минералните топлоизолационни плочи Multipor са иновативен продукт на строителния пазар, който е ръководен изцяло от тази концепция. Той е изграден от естествени природни суровини, а именно – цимент, вар, пясък и вода, които в комбинация с безотпадна технология, правят продукта способен да предложи едновременно изолация от най-висок клас и създаване на здравословен микроклимат за обитателите. Това е възможно благодарение на способността на Multipor да „диша“, която дава и възможност за поддържане на изключително благоприятен температуро-влажностен режим в помещенията, независимо от сезона.

2. Енергийна ефективност

За съжаление строителството, завършено до преди по-малко от 10 години, не покрива изискванията за енергийна ефективност, които са водещи в днешно време. Това е и причината за проблемното поддържане на жилищата. Влошеният микроклимат в тях, неоправдано високите сметки за отопление през зимата и прекалено високите температури в помещенията през лятото са недостатъци, породени от липсата на необходимата топлоизолация. Този проблем често е повод за сериозни нарушения в основни елементи, изграждащи цялата сграда, което от своя страна води до значителни разходи за поправяне на щетите. Изграждането на топлоизолация безспорно е необходимо в случая, като същевременно е инвестиция, която ще намали значително ежемесечните разходи на домакинствата.

3. Външната топлоизолационна система Multipor

Външната топлоизолационна система Multipor е продукт от най-високо качество на строителния пазар. Доказателство за това е сертифицирането на продукта с Българско Техническо Одобрение. Тъй като всеки случай има своята специфика и външната топлоизолационна система не винаги има възможността да се осъществи, вътрешната топлоизолация с плочи Multipor е практично и качествено решение за това. Предвид факта, че изборът на материал, който да се постави от вътрешната страна на стените на обитаваното помещение, с които човек има пряк контакт, е изключително деликатен момент, минералните топлоизолационни плочи Multipor са изключително пречистени и напълно подходящи за тази цел. Те се състоят от 100 % еднороден екологичен материал с топлопроводимост λ = 0,043 W/mK. Топлоизолацията с Multipor целогодишно поддържа необходимата температура на повърхността на стената, която да осигури най-благоприятна стайна температура за сезона, без да излиза от зоната на комфорт за обитателите. Минералните топлоизолационни плочи гарантират абсолютна сигурност при пожар с пожароустойчивост клас А1. Именно високият им клас по негоримост, при евентуален случай на пожар плочите не се възпламеняват, не отделят вредни газове и спомагат за спирането на огъня. Друго качество на продукта е да абсорбира влажните изпарения в пика им и да ги пропуска постепенно, когато влажността намалее, жилището е защитено от появата на мухъл. Минералните топлоизолационни плочи са лесни за обработка без специални инструменти. Продукта е с ниско обемно тегло и необходимостта от използване единствено на лек разтвор Multipor за закрепяне, го правят достъпен за използване, включително и от домашните майстори. В Европа Multipor се използва вече 20 години като с него досега са изолирани 15 млн. кв.м. площ.

Източник

Мултипор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *