Минималистична елегантност с новите парапети на Etem

Системите EB46, EB49, EB50 и EB62 са перфектна комбинация от функционалност и естетика.

Монтирането на модерните парапетни системи определено е най-лесният начин да се внесе финес във всяка една сграда. Новите системи, които Etem предлага, са разработени, за да отговорят на най-смелите дизайнерски очаквания и да придадат на всеки проект впечатление за лекота и безтегловност.

EB46, EB49, EB50 и EB62 са новата гама парапетни системи на Etem. Всички те са без рамки, запазвайки идеална видимост на всеки един елемент от дизайна на пространството. Всяко от решенията се състои от стъклен панел и алуминиева основа за неговото поддържане. Най-голямото предимство на предлаганите от Etem парапети е, че те не изискват използването на допълнителна вертикална или хоризонтална опора. Стъкленият панел на системата действа като носещ елемент, а не само като неин пълнеж. Алуминиевата основа може да бъде напълно невидима, тъй като позволява да бъде вградена в пода, а резултатът е пълно и естетическо изравняване с него. В същото време стъкленият панел на системата предлага на обитателите безпрепятствена гледка и пряка видимост – без излишни елементи и профили.

СистемаШирочина на основатаДебелина на стъкления пълнежПриложение
EB4646 mm17.5 mm & 21.5 mmИнтегриран в пода.
EB4949 mm13.5 mm & 17.5 mmИнсталиран на или в пода.
EB5050 mm17.5 mm & 21.5 mmИнсталиран на или в пода.
EB6262 mm13.5 mm & 17.5 mmМонтира се като парапет или подова основа със стъклен пълнеж с ниска височина.

Системите на Etem за парапети се предлагат на пазара като пакет от различни профили, тъй като всеки продукт е проектиран с цел да осигури оригинални оптимални решения за различни приложения. Естеството на материалите (стъкло и алуминий) ги отличава  като решения с голяма продължителност на живота и устойчиви на всякакви атмосферни условия.

etem

Парапетните системи на Etem могат да се комбинират с голямо разнообразие от материали, при условие, че се деформират в рамките на безопасни граници, в зависимост от зададените спецификации или строителни разпоредби. Техният минималистичен и изчистен дизайн може да бъде интегриран във всеки архитектурен стил, било то класически, модерен или с индивидуални особености. Алуминиевият профил има възможност да се монтира върху или в пода, което позволява избор на всякакъв материал за довършителни работи като бетон, камък, керамични плочки и др. Различните цветови възможности на стъклените пълнежи предлагат безкрайни възможности за съчетаване спрямо архитектурните нужди на сградата. Изчистеният дизайн на стъклените парапети на Etem може да се интегрира във всеки проект, придавайки елегантна нотка на съвременната архитектура и интериор.

etem
etem

Всичките системи са подходящи за жилищни проекти или пространства с ограничена концентрация на хора, докато EB46 и EB50 са идеални и за места, податливи на пренаселеност. В допълнение, парапетните системи могат да се инсталират както в закрити пространства, така и на открито. Тези опции позволяват системите на Etem да бъдат използвани в широка гама проекти, както и в такива с високи естетически изисквания – вили, кафенета, барове, ресторанти, хотели, офиси и т.н., тъй като предлагат пряка видимост и придават елегантен и луксозен щрих към всяко едно пространство.

Вижте също

“Меезенбург България” представя стъклени системи и решения от “Umakov”

Фирма Umakov от Словакия произвежда и продава компоненти за парапети от неръждаема стомана и стъкло повече от 25 години. …