Системите на Etem са част от впечатляващата NV Tower

Премиум системите наЕtem са част от новия впечатляващ небостъргач NV Tower, който се откроява в небето на София. Архитектурният силует на 106-метровата сграда умело следва формите на планински кристали, които да допълнят контурите на столичния скайлайн. Сложните форми и смелата визия са постигнати с ефективна комбинация  от различни системи на Еtem и детайлни решения, които да отговорят на предизвикателствата, без да се губи функционалността.

За изграждането на „футуристичната“ сградна обвивка на NV Tower са използвани няколко фасадни решения на Еtem, като основните обеми се изпълняват със системата за модулни фасади E99. Тя е съчетана успешно с други продукти от портфолиото на Еtem: окачена фасада Е85, решение за вентилационни клапи Е68VV, E75FD – модерни решения за главни входове на сгради, система за слънцезащита Е66, както и вентилируеми фасадни системи.

etem

Изборът на системата Е99 не е случаен – тя вече е част от сложната геометрия на една от емблематичните офис сгради в София – Capital Fort. E99 е разработена така, че да отговаря на специфичните регионални фактори, като осигурява надеждна експлоатация дори при най-неблагоприятните атмосферни и природни влияния. Тя е конструирана в отговор на изискванията за поемане на сериозни хоризонтални и вертикални товари, което я прави подходяща за изпълнение на небостъргачи и проекти със сериозни архитектурни предизвикателства.

etem

В „кулата“ NV Tower се влага за първи път решението за вентилационни клапи E68VV, което е изключително важно за балансираната вътрешна среда и  решава ефективно един от основните проблеми на високите сгради  – обогатяването на вътрешните пространства с пресен въздух. Посредством вентилационните клапи във вътрешните пространства на NV Tower ще се вкарва свеж въздух в сградата.

Многофункционалните общи пространства и модерният интериор са естествено продължение на приковаващата погледа сградна обвивка с богато озеленени покриви и фасади. Футуристичната визия и сложната функционалност са свързани успешно посредством най-добрите системни решения на Еtem. А проектът NV Tower прави заявка да бъде новият архитектурен принос към модерния градски пейзаж на София.

За повече информация – Еtem.
Източник

Вижте също

Единични и двойни шумоизолирани офис преградни стени

Помещенията в офис сградите трябва да бъдат съобразени както с дейностите, така и с нуждите …