Технически камък – подходящ избор за плот, мивка и други

Технически камък, това е все по-често срещан материал от, от който клиентите започват да се възползват. Когато става въпрос за планиране и проектиране на вашата кухня, едно от най-предизвикателните и може би трудни решения, които трябва да вземете, е това какъв плот да изберете.

Със сигурност няма да искате да инвестирате в работен плот, който ще трябва да бъде сменен след няколко години.

Техническия камък не е нов материал, но е все по-нов и често срещан за кухненски плот, който набира популярност сред собствениците на жилища, архитектите и дизайнерите.

Какво е технически камък?

Техническия камък е конструиран камък, изработен от рециклирани материали и естествени кварцови кристали. Този камък се използва при ремонт на баня и кухня за направата на работни плотове, мивки, подове и стенни покрития.

технически камък

Как се прави технически камък?

Техническия камък се прави от естествени кварцови кристали, както и от полиестерни смоли, оцветители и антибактериални агенти. Може да съдържа кварц, гранит и мрамор.

Полиестерната смола действа като свързващо вещество, свързвайки кварцовите кристали за получаване на повърхността на техническия камък.

Той има подобен външен вид на гранит и мрамор, с лъскаво покритие поради кварцовите кристали, които му придават малко повече блясък от естествените камъни.

Техническия камък е произведен, за да гарантира, че доставчиците на плотове разполагат с всякакъв размер, цвят, стил и завършване, които да отговарят на всяка естетика.

Предимствата на плотовете от този камък

Плотовете от технически камък са невероятно издръжливи. Това ги прави идеален избор за всяка кухня, а многото текстури, с които се предлага, му позволяват да се слее в широка гама от дизайни.

Устойчив на надраскване

Кварцът е един от най-издръжливите природни материали, който ефективно прави техническия камък устойчив на надраскване. Използването на стандартни ножове за нарязване, нарязване и зарове няма да причини значителна вреда на вашия работен плот от технически камък.

Плотовете от технически камък са идеални за оживени кухни или открити големи пространства.

Непорьозна повърхност

Техническия камък е непорест камък. Това означава, че петна, микроби, вируси и бактерии няма да се придържат към повърхността на кварцовите плотове.

За да се върнем към производствения процес, антимикробната защита се прилага върху естествено съществуващите кварцови кристали по време на производствения процес, за да се предотврати растежа на бактерии.

камък от кварцови кристали

Лесен за почистване

Техническия камък се поддържа лесно чист и не изисква допълнително запечатване или специални грижи. За да поддържате лъскавата повърхност, използвайте нежна, мека кърпа от микрофибър и топла вода.

Няма нужда да стържете или бършете твърде силно. Въпреки това, трябва да избърсвате повърхността често, особено ако има разливи или петна.

Устойчив на петна

Непорьозната повърхност на кварцовите плотове е особено устойчива на петна. Въпреки че плотовете от този камък не абсорбират течности, оставянето на разлятото вино, чай или кафе да се утаят може да доведе до обезцветяване на повърхността.

Устойчив на силен удар

Техническия камък е изключително устойчив на удар, което ви позволява да боравите с всичко в кухнята си, без да се притеснявате да го надраскате.

Разнообразие от налични цветове

Най-завладяващият аспект на кварца е широката гама от цветове, които могат да бъдат постигнати в продукцията.

Белите, сивите, тъмните тонове и пастелните тонове са на мода. Има широка и нарастваща библиотека с цветове, достъпна за разглеждане по време на процеса на проектиране на кухнята, независимо от вашите цветови предпочитания.

Поддръжка на плотове от технически камък

Разбира се, нито един плот не е напълно устойчив на повреди, поради което трябва да знаете как да се грижите за плота. Ето някои полезни съвети.

мрамор, гранит, кварцови кристали

Не е топлоустойчив

Преди да поставите горещи съдове за готвене върху плота, покрийте го със защитен слой. Въпреки че това важи за повечето материали за плотове, техническия камък не реагира добре на топлина.

Петна

След месеци на употреба, някои хора забелязват мътни петна по кварцовите си плотове.

Химичните промени в работния плот, причинени от топлина или абразивни почистващи продукти, са основната причина за тези тъмни петна.

Не забравяйте да избършете работните си плотове с чиста кърпа, да изчистите разливите възможно най-скоро и да избягвате да поставяте горещи неща директно върху повърхността.

Защо трябва да използвате технически камък във вашата кухня

Техническия камък е един от най-универсалните продукти на пазара, независимо дали мислите за ремоделиране на вашата кухня или баня. Той е не само чудесен за плотове, гръб на кухня и подове, но е чудесен и за стени.

технически камък

Той може дори да се използва като самостоятелна повърхност за вашата баня или като облицовка на камина.

Кварцовите плотове от технически камък са чудесен избор за различни кухни. Може да бъде боядисан в какъвто цвят или дизайн ви харесва, като същевременно е устойчив на петна и издръжлив.

Тези плотове са лесни за поддържане чисти, многофункционални и достъпни! Техническия камък е един от най-популярните материали за плотове и ще придаде на вашата кухня отличителен и привлекателен външен вид.

Източник

Вижте също

Мебели за фитнес

Избор на мебели с електронни брави за фитнес

Популярността на фитнес залите нараства. Доброто здраве, отличното самочувствие и настроение, които се постигат в …