Строително-монтажна лента

Mултифункционална лента TrioSDL 750

Меезенбург България представя последното поколение многофункционална лента.

Решение за запечатване на фуги, което премахва необходимостта от външно и вътрешно фолио и монтажна пяна. Новото поколение TrioSDL750 е с подобрени показатели спрямо предшественика си TrioSDL600. 25% повече издръжливост на напорен дъжд. Абсолютна въздухонепроницаемост! Едната част от лентата е с характерен сив цвят (структурен бетон), който освен че обозначава посоката на монтаж, дава възможност да се остави без финишна мазилка.

Комбинацията от две специални полиуретанови пени и херметична мембрана с технология за спиране на въздуха (ТСВ) e в основата на високоефективната многофункционална лента blaugelb TrioSDL750. Лентата осигурява надеждно спазване на изискванията на Закона за енергийната ефективност на сградите (GEG) за уплътняване на свързващата фуга.

Многофункционалната лента blaugelb TrioSDL750 е многослойна, предварително компресирана лента с 3 нива за уплътняване и изолиране на свързващата фуга само с един продукт. Многослойната структура е оптимално адаптирана към трите нива на свързващите и разширителните фуги на прозорците и вратите.

Съкращението SDL750 означава:
S = устойчивост на силен дъжд над 750 Pa и атмосферни влияния от вън;
D = звуко- и топлоизолация на функционално ниво;
L = въздухо- и паронепроницаемост от страната на помещението.

Свойства на продукта:
– мултифункционалната лента blaugelb TrioSDL750 се отличава с коефициент на пропускливост на фугата равен на 0 (a-стойност = 0,00m³/[h*m*(daPA)n]) и топлоизолационни свойства (ƛD,10= 0,052 W/m*K);
– шумозащита на фугата – до 58 dB;
– с мултифункционалната лента blaugelb TrioSDL750 е изпълнен строгият тест за измерване на естественото проникване на въздух в пасивни домове: n50 ≤ 0,6 h-1;
– с това са изпълнени условията от Закона за енергийната ефективност на сгради, спомага се за пестенето на разходи за отопление, за ефективното намаляване на емисиите на CO2 и за опазването на климата;
– мултифункционалната лента blaugelb TrioSDL750 е подходяща както за ново строителство, така и за саниране на сгради, ако са налице техническите изисквания за изпълнение на фуги;
– когато става въпрос за топлоизолация на сгради с интегрирана топлоизолационна система, мултифункционалната лента blaugelb TrioSDL750 е идеалното решение за монтаж заедно със системата blaugelb Triotherm+ – за оптимални изотермични характеристики;
– само един продукт и само една монтажна стъпка за уплътняване във всичките три равнини;
– изпитан съгласно новата група на натоварване MF 1/DIN 18542:2020-04;
– устойчивост на температурни колебания DIN 18542:2020-04: от -30°C до +80°C;
– устойчивост на дъжд над 750 Pa;
– висока устойчивост на дифузионна пара за външната равнина;
– защита от влага за повишаване на ефективността на изолацията;
– клас на строителния материал: B1 – трудно запалим (по DIN 4102);
– уплътнение за фуги съгласно Наредбата за спестяване на енергия, DIN 18355, DIN 4108, Закона за енергийната ефективност на сгради;
– уплътняването на фуги отговаря на изискванията в RAL ръководството за монтаж на прозорци и входни врати на ново и старо строителство;
– произведен в съответствие със системата за качество ISO 9001/EN 29001;
– ниско съдържание на замърсители, изпитан по EMICODE EC1 Plus, съвместимост с REACH.

blaugelb

Многослойната структура на мултифункционалната лента blaugelb TrioSDL750 е идеално адаптирана към трите нива.

Лентата е изградена от два специални слоя полиуретанова пяна, които ограждат ТСВ мембраната с технологията за спиране на въздуха (ТСВ). Различните цветове на слоевете пяна указват точно посоката на монтаж: сивият слой сочи към вътрешната страна. Чрез подреждането във вътрешната третина на лентата ТСВ мембраната се позиционира автоматично към страната на помещението.

Технологията за спиране на въздуха ТСВ гарантира нормативно изискуемата въздухонепроницаемост на фугата от вътрешната страна. Ефективното разделяне на климата в помещението в посока към средната и външната равнина на фугата предотвратява навлизане на влагата в средата на фугата. По този начин се предотвратява така опасната поява на конденз, водеща до образуване на мухъл.

Водните пари се изпаряват към външната страна, а фугата остава трайно суха.

Надеждност, функционалност и свобода на дизайна

Мултифункционалната лента blaugelb TrioSDL750 дава възможност на проектанти и архитекти да разработват различни дизайнерски концепции за изграждането на обекти, частни жилища в областта на новото или старото строителство.

Върху лентата могат да се нанасят подходящи продукти – мазилка, боя или лепило. Това обаче не винаги е необходимо: благодарение на изключителните си качества (преизпълнение на критериите на група на натоварване MF 1 по DIN 18542:2020-04) лентата може да се използва без слой мазилка върху нея и да се излага на атмосферни влияния.

Част от многослойната структура на мултифункционалната лента blaugelb TrioSDL750 е сивият слой пяна. Тази светлосива страна трябва винаги да сочи към вътрешната страна на помещението. Лентата е идеална и за употреба за модерни стени от шлайфан бетон.

Функционалните свойства на blaugelb TrioSDL750 са подлагани на най-строги проверки, също и от ift Rosenheim, а производството на лентата е обект на прецизен качествен контрол съгласно ISO9001/EN29001.

Мултифункционалната лента blaugelb TrioSDL750 изпълнява проектните изискванията по отношение уплътняването на свързващи фуги на прозорци и врати едновременно по шест различни начина:
– всички размери на фуги са подложени на цялостна проверка за трайност;
– отговаря на изискванията на RAL ръководството за монтаж (издание 2020 г.);
– скрит или видим монтаж;
– дава възможност за естетично оформление на фугите, за да се постигне модерен вид;
– за устойчиво строителство и ефективност по отношение на климата, сертифицирана по EMICODE EC1-Plus;
– подходяща за стандарта “пасивна къща” и обектно сертифициране по DGNB.

Всички продукти на марката blaugelb са плод на многогодишна развойна дейност и упорит труд. Отделно от това, материалите и системите са минали изпитанията и са сертифицирани от редица международни институции.

Допълнителна информация за продукта (техническа характеристика, сертификати, брошури и др.) можете да намерите на сайта на производителя.

Източник

Вижте също

Етем представи шест нови системи и стратегията си за пазарно развитие

На специално събитие Етем направи равносметка на своите 50 години пазарна история и представи плановете си за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *