Schüco системи за зимни градини

Слънчевата светлина дарява човека със сила за живот и създава положително настроение по всяко време на годината. Големите остъклени площи, комбинирани с елегантните алуминиеви профили Schüco се грижат за максимално количество светлина. Независимо дали желаете да остъклите терасата си, за да се наслаждавате на лятото дори по време на дъжд, или имате нужда от повече пространство за работа или за семейството си, със специализираните системи за зимни градини на Schüco може да изпълните своите желания.

Зимната градина ви дава и една допълнителна стойност –  от една страна ви дарява всеки ден с полъх на ваканция, а от друга повишава стойността на вашето жилище – инвестиция с голямо значение за бъдещето.

За зимната градина винаги може да се намери подходящо място: непокрити тераси, неизползвани площи в задния двор или като интегрирано пространство при ново строителство. Без значение от размера й, идеята за зимна градина открива многообразие от непредполагаеми възможности за изграждането й: модернизация на съществуваща сграда, ново строителство, хотели, кафенета, ресторанти, както и покривни остъкления на басейни и др.

– Schüco FW50+ е  класическа колонно-гредови тип фасадна конструкция, с която могат да се реализират най-различни архитектурни концепции за зимни градини. На разположение са икономически рентабилни нейни варианти с висока степен на предварително производство в цех, както и различни дизайнерски варианти със стоманена оптика и голямо многообразие на външни алуминиеви декоративни капачки. С тези системи безпроблемно могат да бъдат  изпълнени и най-сложните остъклени покривни конструкции – пирамиди, куполи и др.

– Schüco ASS 50 и Schüco ASS 70.HI са алуминиеви топлоизолирани системи за врати тип „повдигане и плъзгане” съответно с 50 мм и 70 мм строителна дълбочина. С тези системи могат да бъдат реализирани големи отваряеми елементи. Постигат се размери на крилото до 3000 мм височина и широчина, както тегло  до  400 кг. Възможно е изпълнението  с  различни цветовете по RAL или декорации отвън и отвътре. Във вратите ASS 50 и ASS 70.HI има възможност да се интегрира системата за управление Schüco e-slide (електрическо отваряне).

Schüco ASS 50
– Тънка видима ширина;
– 50 мм строителна дълбочина на крилото;
– 120 мм строителна дълбочина на касата;
– Допустимо остъкляване  8 – 32 мм;
– Устойчивост на дъжд до клас 9а според DIN EN 12208;
– Тегло на крилото до 400 кг за врати тип „Повдигане и плъзгане” и до 300 кг за плъзгащи се врати;
– Различни видове каси за двукрил, петкрил и шесткрил прозорец;
– С възможност за комбиниране с Schüco AWS 50, AWS 60 или AWS 65;
– Коефициент на топлоизолация според DIN EN ISO 10077, Uf< 2,0 (W/m²K).

Schüco ASS 70.HI
– Тесни видими ширини;
– 70 мм строителна дълбочина на крилото;
– 160 мм строителна дълбочина на касата;
– Прави каса и крило;
– Възможност за различни цветове отвън и отвътре;
– Допустимо остъкляване до 8 – 32 мм;
– Устойчивост на дъжд до клас 9а според DIN EN 12208;
– Клас на сигурност WK2 според DIN EN V 1627;
– Коефициент на топлоизолация според DIN EN ISO 10077, Uf < 1,5 (W/m²K).

– Schüco ASS 50 FD.NI и Schüco ASS 70 FD са съответно неизолирана и топлоизолирана система за врати тип „хармоника” съответно с 50 мм и 70 мм строителна дълбочина. Постигат се почти 100% размер на отвора и спестяване на ценно място. Бързо и компактно крилата се прибират като хармоника настрани. Възможно е прибиране навън или навътре, едностранно или двустранно. При ограничено пространство вътре прибирането навън в отворено положение е най-удачният вариант.

Schüco ASS 50 FD.NI
– Максимална височина на крилото 2200 мм и широчина 1000 мм;
– Максимално тегло на крилото до 55 кг;
– Видима широчина от 66 мм;
– Строителна дълбочина 50 мм;
– Допустимо остъкляване 8 – 30 мм.

Schüco ASS 70 FD
– Максимална височина на крилото 3000 мм и широчина 1200 мм;
– Максимално тегло на крилото до 100 кг;
– Видима широчина от 60 мм;
– Строителна дълбочина 70 мм;
– Допустимо остъкляване 6 – 45 мм;
– Клас на сигурност WK2 според DIN EN 12208;
– Клас на шумоизолация 4, според остъкляването.

– За да подобрите условията в зимната градина може да използвате слънцезащитните системи на Schüco, както и системите за естествено принудително проветряване.

Богатата продуктова гама на слънцезащитни системи съчетава в себе си избора от ламели – ръчно или електрозадвижвани. Слънцезащитните продукти Schüco са от ново поколение ултрамодерни системи за управление на сгради.

– Schüco CTB (Concealed Toughened Blind) е външна, интегрирана във фасадата слънцезащита с изключително голяма устойчивост на вятъра: до 30 м/сек. Слънцезащитата от алуминиеви микро ламели дава възможност  за оптимално засенчване при ъгъл на слънцестоене над 20° и предлага същевременно голяма прозрачност отвътре. Приложима е като интегрирано решение за Schüco фасади SFC 85,  FW 50+ и FW 60+.

– Schüco ALB – системите с ламели предлагат ефективна слънцезащита без ограничаване на изгледа. Чрез насочване на светлината, ръчно или автоматично управление – фасадата и слънцезащитата се сливат в хармонично цяло. Също така ламелите поставят цветови акценти – на разположение е цялата палитра от тоновете за прахово боядисване или елоксираща техника.

– Schüco Vento Therm е система, интегрирана в прозореца за отвеждане и приток на въздух с въздушен филтър, рекуперация (възвръщане) с топлинно възстановяване и сензорно управление. До 35% икономия на енергия чрез степен на затопляне на входящия въздух до 45 %. Намалява енергийните загуби. Възможност за филтриране на входящия въздух чрез полено филтър. Осигуряване на постоянен въздушен обмен. Запазени са всички функции на затворен прозорец, по отношение на защита срещу взлом и шум, без да има недостатъците на отворения прозорец, като навлизане на прах, шум, инсекти и др.

За контакти и повече информация – Алукьонигщал.

Източник

Вижте също

Остъкленият балкон – повече пространство или малък оазис в дома

Най-честата причина за остъкляването на балкона в жилището е желанието на собствениците да увеличат полезната му площ, …