SecuForte® – Просто. Различно. По-сигурно.

– Иновативна технология за сигурност SecuForte® в много форми и с атрактивни повърхности;
– Версията за заключване отговаря на RAL200: подходяща за устойчиви на взлом прозорци (RC1 до RC6) в съответствие с DIN EN 1627;
– Лесно преоборудване с цялостни семейства продукти.

SecuForte®, новият стандарт за устойчивост на взлом от Хоппе, вече се предлага в три различни форми на дръжка и много атрактивни цветове – включително черни и бронзови цветни тенденции на повърхността. Заключващите се версии на дръжките на прозорците със SecuForte® отговарят на RAL200 и са подходящи за устойчиви на взлом прозорци (RC1 до RC6). Модернизирането може да се извърши лесно и от крайния потребител. Тъй като формите на дръжките са част от цялото семейство продукти, е възможно всички врати и прозорци на сградата да бъдат оборудвани с еднакви дръжки.

Атрактивни серии, атрактивни цветове

Hoppe предлага три серии със SecuForte®: Хамбург, Тулон и Остин. Серията Хамбург е преработена с въвеждане на иновативна технология: пленява с фините си линии и хармоничното взаимодействие на ъглови и кръгли дизайнерски елементи. Сериите Тулон и Остин се отнасят до по-отличителни ъглови форми: Тулон има вдлъбнати хватки, характерни за Хоппе, докато Остин е постоянно линеен. Много изразителни цветове – включително хладни тонове от неръждаема стомана, елегантно черно и фино сатенена бронзова повърхност, която се променя между ярка и матова в зависимост от честотата на светлината – правят трите серии вечни спътници на индивидуалните стилове на живот.

Принцип на ефективна защита от взлом, стандартни дизайни

Дръжките на прозорците със SecuForte® вече предлагат уникална защита срещу взлом в стандартната версия. В заключващата се версия те също отговарят на RAL200 и са подходящи за противоустойчиви прозорци (RC1 до RC6) в съответствие с DIN EN 1627.

Ако крадецът попадне на SecuForte®, практически няма възможност за манипулация: Тъй като дръжката и квадратният щифт не са свързани помежду си,  задвижването отвън е почти невъзможна. Ако се опитате да завъртите дръжката отвън, тя може да се отдели от розетката, ако приложите прекомерна сила – но прозорецът не може да се отвори и опитът за взлом се проваля. SecuForte® работи както срещу преместване на обкова на прозореца отвън, така и срещу по-нови методи за взлом, като пробиване на стъкло или пробиване на рамка, при което се прави опит да се завърти дръжката на прозореца отвън.

Нов принцип на защита = ново задействане на дръжката на прозореца

Дръжките SecuForte® се използват по различен начин от обикновено, но се управляват много просто: за да отворите прозореца, дръжката първо се натиска в посока на розетката. По този начин се освобождава блокировката и след това дръжката може да се завърти както обикновено. Когато прозорецът се затвори или наклони, дръжката се заключва отново и може да се управлява само чрез натискане отново.

SecuForte

Лесно обновление

Всички дръжки за прозорци със SecuForte® са оборудвани стандартно с технологията VarioFit®, разработена и патентована от Хоппе, квадратен щифт с променлива дължина, който покрива дълбочина на инсталиране до 10 мм в профила на прозореца. Това улеснява преоборудването, тъй като може да бъде прикрепено към най-често срещаните прозорци, без предварително да се определя и поръчва конкретна дължина на щифта. Дръжката на прозорците, която е оборудвана с VarioFit®, също може да замени голям брой дръжки за прозорци с различна фиксирана дължина на щифтовете и по този начин забележимо да намали разходите за съхранение и работа.

SecuForte

Предлага се с пълни продуктови групи

Трите серии Хоппе, които също включват дръжки за прозорци със SecuForte®, се предлагат като цялостни продуктови групи. В резултат на това една сграда може да бъде равномерно оборудвана със същата форма на дръжка от входната врата и вътрешните врати до прозорците и балконските врати.

Серията Остин включва и почти напълно вкопана гарнитура за повдигане и плъзгане с ясен, съвременен дизайн, който пасва на остъкляване с голяма площ особено добре.

Плоската форма дава възможност за преместване на крилото на прозореца без сблъсъци: сблъсъкът с други дръжки или разкрития на прозореца се избягва, а отделните крила могат да се бутат заедно много по-компактно. Тяхната плоска форма, като дръжките на прозорците със SecuForte®, предпазва от опити за взлом чрез пробиване на стъкло или пробиване на рамки.

Групата Хоппе е лидер на пазара в Европа в разработването, производството и продажбата на обковни системи за врати и прозорци. Семейната компания, основана през 1952 г. със седалище в Швейцария, има около 2800 работника по целия свят. Тя се управлява от Волф Хоппе и Кристоф Хоппе представители на второто поколение, заедно с Кристиан Хоппе, първият представител на третото поколение, който е активен от 2012 г.

За повече информация – hoppe.com.

Източник

Вижте също

Електронни брави

Избор на електронни брави според принципа на действие

Иновациите и модерните технологии са станали част от живота ни, те опростяват битовите процеси и …