SecuSan® – новият хигиенен стандарт

SecuSan® е специална повърхност, която незабавно потиска растежа на микробите за дълго.Хигиената е проблем, който засяга всички ни, понеже където и да се срещат хората, болестите се разпространяват основно чрез ръцете им. Благодарение на SecuSan®, инфекциите, предавани чрез дръжки на врати или прозорци, докосвани от много хора, могат да бъдат спрени ефективно.

SecuSan® е антибактериална и антимикробна повърхност за дръжки на врати и прозорци. Тя осигурява активна защита срещу разпространението на микроби и бактерии. Независими лабораторни и практически тестове потвърждават, че SecuSan® незабавно и трайно потиска растежа на патогени по дръжката.

Източник

Рискът от заразяване, настинка или стомашно-чревно заболяване се увеличава драстично през есента. От една страна, това се дължи на факта, че след топлото лято тялото първо трябва да се приспособи към по-ниските температури и да активира отново имунната система. От друга страна, честият престой в помещения със сух и топъл въздух може да наруши функцията на белите дробове – те не са достатъчно овлажнени и при определени обстоятелства не извеждат патогените от тялото толкова бързо, колкото би трябвало.

Добрата хигиена на ръцете е от съществено значение, за да не се заразите неволно с патогени. Затова: мийте ръцете си възможно най-често – особено преди хранене. При спешни случаи, когато сте в движение, дезинфекционните кърпички или течности могат да заменят водата и сапуна. Бъдете особено внимателни да не докосвате лицето си с ръце – ще забележите колко често правите това несъзнателно. Също така може да бъде полезно да носите ръкавици в градския транспорт и при пазаруване. Друго нещо, което помага за предотвратяване замърсяването на ръцете, е използването на дръжките за врати с антибактериална и антимикробна повърхност SecuSan® от Hoppe.

Дръжките SecuSan® не изглеждат по-различно от нормалните дръжки на вратата, но благодарение на специалната повърхност със сребърни йони те са в състояние ефективно да спрат растежа на микроби и бактерии. Микробът се убива за много кратко време и патогенът не се предава на следващия потребител. По този начин дръжките SecuSan® от Hoppe допринасят активно за защитата от инфекции – и то не само през есента!

Източник

Вижте също

Електронни брави

Избор на електронни брави според принципа на действие

Иновациите и модерните технологии са станали част от живота ни, те опростяват битовите процеси и …