Soudatherm SFI 600P – структурно уплътнение за врати и прозорци

Soudatherm SFI 600P е иновативна полиуретанова пяна в кенистър за ефикасно, икономично и дълготрайно запълване на фуги между стъклопакета и рамката на прозореца. Пяната се нанася бързо и лесно благодарение на специално разработената система от пистолет, адаптор и маркучи с различна дължина, които улесняват нанасянето при всички видове приложения. В името на продукта се съдържат неговите основни характеристики, той е създаден, освен за запълване и залепване, също така и за осигуряване на термална изолация. SFI (Structural Frame Insulation) е съкращението, оказващо неговото основно предназначение – изолацията на рамки, а 600Р е налягането, на което са подложени врати и прозорци при тест за въздухоплътност и водонепропускливост.

Soudatherm SFI 600P подобрява значително херметизацията на прозорците, продуктът отговаря на европейските стандарти EN1026/EN12207, касаещи въздушната пропускливост на врати и прозорци. Подобрява Uf стойностите на прозорците благодарение на много ниските стойности на топлопроводимост: 0,036W/m.K. Освен това Soudatherm SFI 600P е много добър звуков изолатор.

sodatherm

Иновативността на Soudatherm SFI 600P не се състои само в опаковката, разработената система за нанасяне и типичните качества на полиуретанова пяна, които притежава. Неговата иновативност е в това, че съчетава в себе си качествата на пяна, уплътнител и лепило. Благодарение на тези три качества продуктът е изключителен механичен стабилизатор на прозоречните рамки при захващането им към стените. Ако се върнем към системата за нанасяне, ще видим, че тя ни осигурява следното: икономично изразходване – продуктът може да бъде дозиран и нанесен в желаните количества благодарение на ниската си експанзия и употребата на Soudatherm applicator Gun. Един кенистър от 10,4 кг може да запълни до 2000 метра стандартна фуга с размери 10х10 мм.

Цялата система Soudatherm SFI 600P позволява изключително пестене на време – до 50% по-малко в сравнение с конвенционалните методи на работа. Отвореното време на пяната е 8 минути, тя също така се втвърдява изключително бързо в сравнение с традиционните уплътнители, може да бъде натоварвана един час след изсъхване. Съдържа негорими пропеланти, с което се избягва рискът от пожар на работното място, не съдържа разтворители.

Системата остава гъвкава, не се начупва. При нужда от смяна на стъклото на прозореца тя се премахва лесно. За работа със Soudatherm SFI 600P винаги се препоръчва предварително обучение и детайлно запознаване с нейните характеристики. Тя е много комплексна, с много детайли и тънкости при нанасянето – като се започне от температурата на продукта и околната среда и се стигне до смяната на кенистъра. Затова преди нейното използване винаги търсете консултация от специалист на Soudal.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Източник

Вижте също

Уиндоу Гард – еволюцията за защита на стъкла, дограми и строителни повърхности

Уиндоу Гард е най-ефективният и лесен начин за временно предпазване на различни повърхности, които не абсорбират …